Over mij


mirt maris ik tuin  P1070266
 NicoleVanHasselt-31  foto boom francis:ik copy 2

Hieronder vind je meer informatie over mij persoonlijk, maar eerst even kort over mijn achtergrond en opleidingen. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je altijd mijn linkedin-pagina bekijken.

Opleidingen
– Basis- en Vervolgopleiding Mindfulness bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Dit betekent dat ik categorie 1 gecertificeerd ben. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN (afgerond in 2013).
– Jaaropleiding Systeemdynamiek in Organisatie (afronding september 2018)
– Energetisch waarnemen voor professionals (afronding 2019)
– Jaaropleiding Famulie-opstellingen bij Hielke Bonnema (afgerond in 2017)
– Coachopleiding Foundation bij BGL (afgerond in 2015)
– Diverse communicatieopleidingen waaronder SRM C.

Ook volg ik regelmatig workshops, lezingen, retraites waaronder: retraite Frits Koster, workshop The Work van Byron Katie, workshop Helen vanuit het Hart van Margaretha de Vries, workshop Breath Awakening door Cora Verkuilen, workshop van Bentinho Massaro, overige: Kundalini yoga, vele opstellingen.

Mijn achtergrond
Heel lang worstelde ik met de vraag: wat is mijn betekenis, mijn ‘waarom’? Ik merkte dat ik me liet tegenhouden door emotionele ballast. Overtuigingen uit het verleden, bescheidenheid. Ik volgde een mindfulnesstraining en ik ontdekte patronen en overtuigingen die ik deels kon loslaten en deels moest accepteren. Ik leerde dat ik niemand anders kon zijn dan mezelf. Er ontstond ruimte om echt na te denken over mijn betekenis.

Mijn why: mensen inspireren te gaan leven en werken vanuit zichzelf. Dat begint bij bewustzijn. Weten wie je bent, wat je patronen zijn, je overtuigingen, wat je tegenhoudt en wat je blij maakt. Je komt weer aan het stuur van je eigen leven te staan, je wordt intuïtiever en daardoor kun je keuzes vanuit je hart maken.

Wat me ook steeds beter afgaat is om rond die ‘why’ mee te bewegen met wat ik leuk vindt, onderweg tegenkom. En los te laten als het niet meer past. Zo heb ik op 1 februari 2017 mijn vaste baan opgezegd om me volledig te richten op mindfulness en coaching. Nooit gedacht dat ik zoveel vrijheid zou kunnen ervaren. Die vrijheid wil ik graag overbrengen op anderen.

Mijn ideologie
‘Waarom toch steeds weer die betekenis’, vroeg mijn zus laatst. ‘Waarom altijd op zoek naar het ‘waarom’?’ Ik geloof dat mensen het gelukkigst zijn als ze van betekenis zijn voor elkaar. Geluk is voor mij genieten van de zon, hardlopen langs kliffen, op pad met mijn gezin. Betekenis is wat je voor een ander kunt betekenen. Iets wat die ander niet heeft. Zo ontstaan geweldige kruisbestuivingen. 1+1 = 3. De grootste kans hierop is als mensen zichzelf goed vinden zoals ze zijn, hun eigen kracht kennen en dat uitstralen. Zodat anderen geraakt worden en echte verbinding kan ontstaan.

Mijn visie
Iedereen doet ertoe, iedereen kan van betekenis zijn. Helaas zijn veel mensen weggedreven bij wie ze zijn. Vanuit identificatie met overtuigingen of oude patronen, omdat het opgelegd is, anderen het van ons verwachten. Het resultaat? Stress, ontevredenheid, een bedrijf of project dat maar niet van de grond komt, teams die zich onvoldoende ontwikkelen. Ik zie veel gemiste kansen. Het kan zoveel lichter en leuker!

De enige die je hiervoor nodig hebt ben jezelf. Het begint bij het herkennen van gedrag dat je tegenhoudt, bij je openstellen voor wat er echt toe doet, wie je bent en wat je kunt betekenen. Dan kun je eindelijk gaan doen waar je echt blij van wordt. Voluit leven en werken vanuit jezelf. Moeitelozer leven en maximaal van betekenis zijn. Voor jezelf, je omgeving of je klanten.

Mijn missie & belofte
Ik wil mensen inspireren te gaan leven en werken vanuit zichzelf. Omdat je daar je blijer, betekenisvoller en succesvoller door wordt. Dat doe ik door je ‘anders te laten kijken’ naar je leven, je werk. Bewust zijn. Daar begint het mee. Zien welke oude patronen en overtuigingen je nog belemmeren. De weg vrijmaken om dat te doen wat jij echt wil doen.

Mijn unieke kracht
Bij alles wat ik doe ga ik uit van wie jij bent, waar jij staat en wat jij nodig hebt. Ik kijk waar ik je een duwtje kan geven zodat jij verder kunt op je pad. Werken we in een groep, dan gaat dit vaak nog sneller.  De groep biedt je namelijk herkenning en nieuwe inzichten.

Mensen ervaren rust en veiligheid bij me, maar denk niet dat het alleen ‘serious business’ is. Ik sta met beide benen op de grond, relativeer en hou ontzettend van lachen. Ik lees veel, zie veel, hoor veel en vind niks leuker dan jou te inspireren met mijn inzichten en ideeën. Ik combineer ‘zijn’ (mindfulness, coaching) en ‘doen’ (actie, inspiratie).