Training: ‘Ja’-zeggen tegen jezelf’

Zou jij jezelf ook beter willen leren kennen? Heb je het gevoel dat je steeds tegen bepaalde dingen aanloopt in je prive-leven, op het werk. Is het genoeg geweest? Tijd om in beweging te komen? 
 
Waar loop jij tegenaan? Is dat werkdruk, onzekerheid, ontevredenheid, teveel controle willen hebben, te veel verantwoordelijkheid nemen, perfectionisme, gedoe met (schoon)moeders, pubers, partners of collega’s, steeds in dezelfde situaties terechtkomen, te weinig zelfliefde? Ga maar eens na. Wil je dit anders? 

Ik wilde het zeker anders, maar had geen idee hoe. Mijn ‘favoriete probleem’ was dat ik niet goed genoeg was. En dan konden anderen wel roepen dat ik vanuit mijn hart moest leven, maar dan dacht ik: ‘Hoe doe ik dat? Er ligt zoveel ‘rommel’ voor’.

Toen ben ik die ‘rommel’ gaan herkennen en opruimen. En ontdekte ik dat die rommel juist mijn leermeesters waren, mijn geschenken. Ook ontdekte ik dat ik meer invloed had dan ik zelf dacht. Ik leerde mezelf beter kennen: wat ik dacht en deed, welke patronen in de weg zaten, hoe ik anders kon omgaan met al mijn gedoe, beter kon communiceren met anderen. Geen gemakkelijk proces. Mijn ‘rommel’ had heel veel waarde: ik groeide en het maakte de weg vrij voor mijn verlangens, mijn potentie. Mijn hart. 

Ik volde opleidingen, workshops en las stapels boeken. De meest waardevolle lessen heb ik in de training ‘Ja-zeggen tegen jezelf’ gestopt. Het is het proces wat ik zelf heb doorlopen. Intussen zijn verschillende mensen deze training aan het volgen. Ze zijn nog bezig dus helaas kan ik je nog geen recensies laten zien, maar ik kan je zeggen dat er heel veel gebeurt en transformeert. 

Al deze mensen hebben de moed om zichzelf onder ogen te komen. Ze nemen verantwoordelijkheid voor zichzelf. Dus niet: die ander doet mij dit aan of de omstandigheden. Maar: wat kan ík doen? Wat is mijn rol? Alleen al deze verandering van perspectief brengt zoveel mogelijkheden mee.  

Durf jij ‘ja’ te zeggen tegen jezelf?

Ja’ tegen jezelf met alles wat je bent en niet bent, wat je hebt verstoten en bent vergeten? Wil je je potentie weer ontdekken en je hart achterna gaan? Ik weet het: het vraagt moed om alles aan te kijken. Weet ook: áls je dat doet, geef je jezelf zo’n enorme zwieper. Want als je ‘ja’ zegt tegen jezelf met alles wat er is, ontstaat er vrijheid om te kiezen wat jij wil. 

Weet dat je leven hierna niet meer hetzelfde is. Je krijgt volop inzichten, andere perspectieven en nieuwe mogelijkheden. Je ruimt blokkades op en gaat spelen. Je leven gaat op z’n kop. Soms moeiteloos, soms tandenknarsend. Weet dat ik er voor je ben.

En de beloning is groot; opruimen betekent ook ruimte creëren. Ruimte voor en groot JA tegen je verlangen, tegen jouw potentie. Je gaat ontdekken wie je echt bent. Welkom oud verhaal, welkom nieuw verhaal (ja, ook dat oude verhaal hoort erbij).

Hoe ziet deze ontdekkingsreis eruit?

Les 1 – ‘Ja’ zeggen tegen elkaar en de training
In deze les leren we elkaar wat beter kennen. We kijken naar de basisprincipes van mindfulness. Waar sta je? Wat heb je al geleerd? Hoe bewust ben je al? En wat ga je de komende tijd leren? 

Les 2 – ‘Ja’ tegen jouw verhaal
Waar kom je vandaan? Wat is jouw verhaal? Je gaat nog eens terugkijken. Je kijkt op allerlei vlakken naar je leven tot nu toe. Je tekent je levenslijn. Wat was positief? Wat negatief? Wat doet dat met je? Compassie ondersteunt je zonodig hierbij.

Les 3 – Ja’ tegen je primaire ikken 
We onderzoeken wie je bent aan de hand van je ‘ikken’: je favoriete ikken zijn die delen van jouw persoonlijkheid die vooraan staan. Ze reageren al voordat je het weet, ze regeren jou, zitten aan het stuur. Dat gaat volautomatisch en onbewust. In deze les maken we ze bewust. Wie zijn dat bij jou? De perfectionist, de harde werker of juist de clown?

Les 4 – ‘Ja’ tegen je verstoten ikken 
Tegenover iedere ‘ik’ uit les 1 staat een andere ‘ik’ die misschien wel wat meer aandacht mag krijgen. Wie zijn dat? Vaak zijn dat de zachtere, speelse kanten van onszelf. De zachte vrouw, de pipi’s. Kun je ze ruimte geven? Vaak gaat dat niet vanzelf. Patronen zijn nogal hardnekkig. Kun je ook ‘ja’ zeggen tegen al het verzet, tegen het piepen en knarsen? Ik leer je hoe je dat doet. 

Les 5 – ‘Ja’ tegen relaties 
Nu je beter weet wie je bent, kijken we naar relaties die triggeren. Ze schuren én tegelijk zijn ze zo waardevol. Wat triggert er precies? Hoe kun je daar anders mee omgaan? Wat is jouw behoefte eigenlijk? Hoe kun je met al die lastige figuren omgaan? 

Les 6 – ‘Ja’ tegen jouw familie van herkomst
Veel patronen kun je heel mindful benaderen. Sommige zijn echter heel hardnekkig. Wie weet komen ze wel voort uit je gezin van herkomst of zelfs verder terug: uit je voorouders. Via een familieopstelling kijken we hiernaar. Kun je ook ‘ja’-zeggen tegen wat daar is gebeurd?

 Les 7 – ‘Ja’ zeggen tegen je verlangen
Na al dat opruimen, ontstaat er ruimte om naar je verlangen te kijken. Misschien heb je zin in een nieuwe hobby, in ander werk, wil je stappen zette in je bedrijf. Deze weken gebruik je om te gaan spelen, te onderzoeken wat je kunt en wil, je te laten inspireren en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. En om stappen te gaan zetten. Keuzes te maken vanuit je hart. Klein of groot.

Les 8 – ‘Ja’ zeggen tegen je nieuwe verhaal
We kijken terug en dan vooruit. Welk nieuw verhaal is er ontstaan? Wat heb je geleerd? Wat staat nog in de weg? Wat zijn de vervolgstappen om je eigen leven verder te creëren? Ik deel mijn persoonlijke toolbox met je. Keep growing.

‘Ja’-zeggen tegen jezelf is ‘ja’-zeggen tegen je potentie

Dit traject is voor jou als je:
* een Flow- of mindfulnesstraining hebt gevolgd of met bewustzijn bezig bent
* je persoonlijk verder wil ontwikkelen
* verantwoordelijkheid wil nemen voor jezelf
* hardnekkige patronen wil doorbreken 
* meer zelfliefde kunt gebruiken

En heel concreet: 
* Als je wil ontdekken wie je nog méér bent 
* Als je wil weten wat jou in je leven belemmert 
* Als je wil leren hoe je die belemmerende patronen kunt doorbreken
* Als je anders wil omgaan met lastige relaties
* Als je via een (familie)opstelling meer inzicht wil in de plek die je inneemt 
* Als je je eigen potentie wil ontdekken

I’ve got you back
Durf jij ‘ja’ te zeggen tegen jezelf? Spannend: zeker, maar weet: I’ve got your back. Ik ben er voor je, ik geef je een knikje, een pootje, een prikje. Dat wat jij nodig hebt om nieuwe stappen te zetten.

Hoe ziet de training er praktisch uit?
* Het traject bestaat uit 8 lessen van 1 uur. 
* We ontmoeten elkaar 7 keer een uur online. 
* De (familie)opstelling is individueel, live of online, duur: 2 uur
* We ontmoeten elkaar eens per drie weken – het is een intensief traject met veel ‘huiswerk’.
* Het huiswerk bestaat uit meditaties (mindfulness/compassie/yoga) en creatieve en schrijfoefeningen.
* Tussendoor is er ruimte voor vragen/uitwisseling met mij. 

Kosten 4 maanden-traject: één-op-één
De kosten voor het individuele traject bedragen 795,- (excl. BTW voor ZP’ers/organisaties). Dit is voor 7 sessies van een uur, een opstelling van 2 uur, een uitgebreid werkboek met veel opdrachten voor thuis, 15 meditaties (mindfulness, compassie) & alle ruimte voor je persoonlijke vragen/ervaringen aan mij.  

Kosten 4 maanden-groepstraject
De kosten voor het groepstraject bedragen 495,- (excl. BTW voor ZP’ers/organisaties). Inhoud/materialen zijn hetzelfde als bij het individuele traject, alleen de lessen duren 2 uur per keer. Mocht je interesse hebben in een groepstraject, stuur me dan een mailtje. Zodra er voldoende deelnemers zijn, laat ik het je weten.

Vergoeding: wist je dat veel ziektekosten-verzekeringen en werkgevers de training (deels) vergoeden? Vraag het even na.

Highlights: mindfulness, compassie, je verhaal, je ikken, je ‘favoriete’ gedoe, je relaties, geweldloze communicatie, je familiesysteem, holding space, je verlangen, je energieboosters, meditatie, yoga, schrijven, tekenen.

Courage starts with showing up and letting ourselves be seen’. Brené Brown